Voorstelling Jessenhofke

Mijn grootvader was jeneverstoker in Hasselt en heeft me het respect & de passie voor tradities bijgebracht. Brouwerij Jessenhofke doet aan productontwikkeling van nieuwe bieren in de eigen demobrouwerij. We kiezen bewust voor 100% bio. Ook tijdens het brouwproces denken wij aan duurzaamheid & ecologische methodes. Onze specialiteit is kruidenbieren. Brouwers hebben altijd al kruiden gebruikt om smaak te geven aan bier. De uitgewerkte recepten worden in commerciële hoeveelheden gebrouwen door de proefbrouwerij Anders. Onze passie proberen we door te geven door het geven van proeverijen & opleidingen aan mensen die zelf hun eigen bier willen brouwen. We kunnen momenteel groepen tot 120 personen ontvangen voor een bezoek aan de brouwerij en proeverij van in ontwikkeling zijnde bieren. Ook wij brengen leven in de brouwerij door te participeren aan bierfestivals in binnen- en buitenland. Ook biomarkten of jubileumvieringen van verkooppunten kunnen steeds op ons rekenen.
Onze 7 biologische bieren worden in meer dan 900 verkooppunten in 10 landen verdeeld.
Het bedrijf werd opgericht door Gert Jordens (0497/660388, gert@jessenhofke.be), voormalig zelfstandig test consultant en Christel Putzeys (0494/275312, christel@jessenhofke.be) die haar sporen verdiende in de uitzend- en sociale sector.

Ons logo de eekhoorn heeft het volgende verhaal:De eekhoorn is totemdier met een aantal bijzondere eigenschappen. Hij is een verzamelaar en bouwt voorraden op om tegen alle eventualiteiten bestand te zijn. In de winter trekt hij zich terug. Gert heeft daar wel wat van. Hij gaat op zoek naar de beste ingrediënten om zijn bier te brouwen, maar in de winter zit hij graag thuis op zijn gemak met een pintje.

We dragen voor al onze bieren het Europees logo voor bio. We zijn 1 van de 4 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen. We gebruiken bovendien enkel Belgische biologische hop van Joris Cambie uit Poperinge.