Nieuwsbrief Oktober 2010

JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_1010

Jessenhofke Pimpernelle

Dit bier is tot stand gekomen in samenwerking met kruidenkweker Sanguisorba uit Ranst. De basis vormt onze Jessenhofke tripel waar 5 extra kruiden worden aan toegevoegd. Naast de knoflook die standaard in onze bieren wordt toegevoegd wordt deze keer ook pimpernel, flyssop, thym, mirte en bonenkruid toegevoegd. Het resultaat is een kruidige tripel van 8% Alc Vol. Dit bier is voorlopig enkel in 75cl flessen verkrijgbaar.

Jessenhofke Biere de Garde

De Grendelpoort in Valkenburg (Nederland) bestaat dit jaar 750 jaar en ter gelegenheid van deze verjaardag werd een nieuw bier ontwikkeld. De Jessenhofke tripel vormt opnieuw de basis en deze keer wordt er gebrande mout en kandijsuiker toegevoegd om tot een volmondig rood licht bruin bier te komen van 10% Alc Vol. Ook dit bier is voorlopig enkel in 75cl flessen verkrijgbaar.

Jessenhofke Kriek

We wilden ook graag hier de Jessenhofke kriek voorstellen maar helaas is door een technisch mankement tijdens het brouwproces een klep geopend waardoor de voorgekookte krieken, die klaar waren om aan het Maya brouwsel toegevoegd te worden, in de waterzuivering terecht zijn gekomen. Volgend jaar doen we een nieuwe poging: we gaan eind juli zoveel mogelijk mensen krieken plukken. We sluiten daarna de dag af met een gezonde barbecue (ook vegetarisch aanbod met producten van seitanmakerij Maya) en we klinken op mekaars gezondheid met alle Jessenhofke bieren, zowel van ’t vat als de eigen gebrouwen bieren uit onze bierkelder.