Nieuwsbrief September 2013

mayaDe herfst laat zich zien in beginnende vlammen en kleurrijke bladeren. De herfsttijd is een oogsttijd en dit komt tot uiting in de vele verhalen en seizoensfeesten. Naar aloude traditie hebben de Hasselaren vannacht het begin van de herfst en de start van de kermisweek gevierd met een spetterend vuurwerk.

Met weemoed denk ik terug aan de liedjes waarmee onze grootouders deze mooie tijd bezongen met volksliedjes “Kermesse enne loch” of “Achter ‘tlijnfabrik”. Op deze manier werd ons het verhaal van “korrel tot borrel” verteld, vaak verteld, keer op keer. Op dat ogenblik waren we ons nog niet bewust hoe belangrijk dat was en zou worden.

Vier jaar geleden vonden we een mooie samenwerking met een ander Hasselts bedrijf “Maya Seitan”. Met het zetmeelhoudend water van Michel en Iette brouwden wij het Maya bier en zo kwam dat verhaal van “korrel tot borrel” terug in ons leven.

Vandaag gaan we verder door een samenwerking met Pieter, de Herckenrodeboer. Zo krijgen we de kans om met mout van eigen bodem te brouwen. Uit het Mayabrouwsel is zo een kleine hoeveelheid “Arvum” ontstaan. Op het etiket van het Arvumbier staat de spreuk:” Net als de akker moet de geest soms rusten om weer vruchtbaar te worden” Wij hopen dat jullie in deze hectische tijden een moment kunnen vinden om te rusten, te delen en te genieten want elk mens in je leven heeft jou iets te vertellen.