Nieuwsbrief Maart 2012

JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_0312

Jessenhofke En De Nacht Van De Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is op korte tijd uitgegroeid tot een van de meest succesvolle Davidsfondsevenementen.

In 2012 zal het Davidsfonds al voor de 10de keer deze Nacht van de Geschiedenis organiseren. Het thema is deze keer: ‘Drank’ – want waarmee kun je een tiende verjaardag anders beter vieren?

Om dit thema te vieren kwam de afdeling Hasselt bij ons te rade. In het kader van de bioweek proefden we enkele jaren geleden al van de gastvrijheid van de bewoners van ‘Wideux’. Daarnaast doen wij voor ons gerstenat regelmatig beroep op de kennis van de erfgoedkring in ‘Moës Herk’ en is de Bloonwinning één van onze Jessenhofke getrouwen. Alle organisatoren waren het ermee eens om van ’t Jessenhofke af te zakken naar de Hasseltse Herkvallei om jullie in te wijden in de geschiedenis van drank. En drank zal er vloeien.

Op Wideux zorgen de huidige bewoners voor een gastvrije ontvangst. De Nacht van de Geschiedenis duikt daarna in de crypte van de kapel en de proefkelders van de kasteelhoeve, waar de dorstige zich kan laven en alzo zelf kan ervaren hoe edel het beroep van een schenker kan zijn. Naast ludieke vertellingen zorgen de mensen van de erfgoedkring en de eigenaars van de Bloonwinning voor culinaire intermezzo’s.

Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 90. De activiteit van dinsdag 20 maart start om 20.00u en eindigt rond 22.15u. Daarna kan er nog gezellig op de Bloonwinning worden nagepraat. Kostprijs 15€, inschrijven via willy.orlandini@gmail.com vòòr 10 maart 2012.

JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_0312jessenhofke3JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_0312BloonwinningJESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_Hasselt