Nieuwsbrief Juli 2010

JESSENHOFKE_NIEUWSBRIEF_NL_1007

Oproep tot helpers voor kriekenpluk om Jessenhofke kriek te maken

Op zaterdag 31 juli & zondag 1 augustus gaan we biologische krieken plukken om later op het jaar een Limburgse biologische kriek op de markt te brengen. We starten op zaterdag bij zonsopgang en sluiten de dag af met BBQ & Jessenhofke van ’t vat. Er kan elk moment gestart worden, dus ook mensen die alleen in de namiddag kunnen komen helpen zijn welkom.

Zondag gaan we dan bewijzen dat we, ook na een behoorlijke hoeveelheid Jessenhofke van ’t vat, ’s morgensvroeg monter kunnen starten met plukken.

De bedoeling is om 1 brouwsel kriek te maken dat we enkel gaan afvullen in 75cl flessen. Hoeveel bier we gaan maken hangt af van de hoeveelheid kriek die we kunnen plukken. Ik ben vorige week nog gaan kijken in de plantage en de krieken hangen rijkelijk!

Voor de mensen die 2 dagen willen komen, is er ruimte om een tentje op te zetten en te blijven slapen. Om alles organisatorisch in goede banen te leiden is het best om in te schrijven op beer@jessenhofke.be met vermelding van hoeveel personen er komen en wanneer. Er is nood aan zowel plukkers, sorteerders, mensen die de emmers in de plantage halen en naar het centraal verzamelpunt brengen en mensen die koken voor de ganse groep. Wij zorgen zelf voor drinken: overdag voornamelijk water, ’s avonds mag het vanzelfsprekend Jessenhofke zijn!

Wie zelf ladders en plukemmers heeft, die mag ze gerust meebrengen, dan gaat het beter vooruit.

Aan de mensen die zich aangemeld geef ik meer details in de week voor het plukken. Als loon voor de geleverde arbei krijgen jullie ook een doos met 6 flessen Limburgse biologische kriek van Jessenhofke en natuurlijk de eeuwige roem dat jullie dit bier mee ‘gemaakt’ hebben.